Sopmaskiner

ABL-logga-röd-svart

ABL

ABL är en känd svensk tillverkare av sopmaskiner som kännetecknas av hög prestanda och kvalitet. Deras sopmaskiner finns i modellerna ABL 3000 som är traktordragen och ABL GIANT 3.0 som är lastbilsdragen.

ABL 3000 Sopmaskin

ABL 3000 är en traktordragen sopmaskin med enastående sopningsprestanda. Den hanterar sand, grus och skräp utan minsta problem och är perfekt för rengöring av vägar, cykelvägar, parkeringsplatser, hamnområden och industrier. Systemet är robust och utvecklat för att hantera tuff arbetsmiljö och tuffa klimat.   

Fördelar med ABL 3000

ABL 3000 har sidotipp vilket gör tippningen säkrare samtidigt som det är väldigt smidigt att tippa i lös flak som kan placeras ut. Man kör upp maskinen vid sidan och tömmer sanden direkt i flaket och slipper backa.

Maskinen har hydrauliskt flytande borsttryck vilket innebär att borstarna kan ligga i flytläge med sin egen vikt. Via displayen inne i hytten kan man även reglera bortstrycket genom att lägga på mera borsttryck på sidoborstarna och bakborsten. Man kan även lätta på trycket och lyfta upp dem inifrån hytten. Detta innebär att man alltid kan ligga med rätt tryck på borstarna och det blir mindre slitage på dem.

ABL3000 kräver endast 55-60 minutliters oljeflöde. Tack vare den effektiva hydrauliken minskar det traktorns bränsleförbrukning. 

Sopmaskinen är väldigt driftsäker och marknadens mest lättservade. Både serviceluckor och vattentankar sitter nämligen på sidan och är enkla att öppna. Sedan kan man även öppna baksidan helt och där kan man gå direkt till elevatorbordet både för att göra service eller tvätta rent. Hydraulik och elskåp sitter också skyddade i ett apparatskåp som också är enkelt att komma åt vid service. 
 
ABL styrsystem gör det enkelt för föraren då alla funktioner och applikationer styrs via en display med touchscreen.  

Maskinen har hög standardutrustning där bland annat högtryckstvätt med 15 meter slangvinda ingår.

Läs mer om alla funktioner och tekniska specifikationer i Broschyren.

GIANT 3.0 Sopmaskin

Vill du ha det bästa bland sopmaskiner som dras efter lastbil så är den nyutvecklade GIANT 3.0 rätt val för dig. Den får dras i 80km/h under transport och har en sopkapacitet på upp till mer än 1,2 ton per minut. Man kan lasta grovt avfallsmaterial snabbt och direkt från gatan till lastbilen.

Enkel att hantera

GIANT 3.0 är enkel att lära sig och använda i produktionen. Alla funktioner och applikationer styrs via en joystick och tillhörande display som är logiskt konstruerad och användarvänlig. I displayen ser man alla inställda värden och köraren får kontinuerlig återrapportering från maskinen under arbetet. Systemet är robust och utvecklat för att klara tuffa arbetsmiljöer.

Enkel att underhålla

Sopmaskinen GIANT 3.0 är byggd i moduler vilket innebär att vattentank, hydraliktank och dieseltank är i separata enheter. Modulsystemet gör att det blir väldigt enkelt att serva maskinen eller ersätta delar då man snabbt kan plocka isär modulerna. 

Sopmaskin-ABLGiant3.0
grävskopa-ABL-djupgrävskopa

ABL Construction Equipment

ABL Construction Equipment från Sävsjö står i spetsen för utveckling, konstruktion och produktion av originalredskap för entreprenadmaskiner. Med en stark inriktning på support, snabb leverans och kvalitetsservice samt ett omfattande reservdelssortiment garanterar de maximal lönsamhet och drifttid för sina produkter. 

Vi på Nordkust Maskin AB är återförsäljare av deras kvalitets produkter och inom kort kommer ni att se hela utbudet på vår hemsida. Tills dess får vi be er kontakta oss för att erhålla mer information eller läsa mer i broschyren.

Kontakta oss!

Hos Nordkust Maskin är vi specialiserade på att hitta kostnadseffektiva lösningar för materialhantering och specialapplikationer. Tveka inte att höra av dig till oss för att boka en demo eller provkörning i vårt Showroom. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.

Vad kan vi hjälpa dig med?

    Rulla till toppen